torstai 10. joulukuuta 2015

Koirakokin parhaat reseptit

kirjoittanut Jarmo Österman

Kirjan takakannessa kerrotaan, että teoksessa tarjoillaan "60 herkullista, terveellistä ja hauskaa reseptiä kaikkiin koiramaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin: muhennoksia, paistoksia, patoja, puuroja, koirankeksejä, koulutusherkkuja, kakkuja ja toipilasruokia. Annosten valmistus ei ole vaikeaa ja tarjolla on sekä nopeasti, että hartaasti valmistettavia annoksia. Reseptit soveltuvat kaikille koirille chihuahuasta irlanninsusikoiraan. Teos sisältää myös tietäa koiran ravitsemuksesta ja se esittelee sekä kielletyt että suositeltavat ruoka-ainekset."

Hoh-hoh, taas yksi keittokirja koiranomistajille. Eipä jaksa kiinnostaa, totesin.

Vaan sitten selailin kirjaa kaupassa. Ja huomasin, ettei kyseessä olekaan pelkkä reseptikokoelma, sillä jokainen resepti on nimetty jonkin kirjallisuudesta tai elokuvista tutun koiran mukaan. Kirjastonhoitaja minussa havahtui heti, tunnistaisinko kaikki mainitut koirat?

Kirja piti siis hankkia. Jaottelu on kuin oikeassakin keittokirjassa: reseptit on jaettu pääraaka-aineiden mukaan, eli kirjasta löytyvät kala-, kana-, possu-, lammas-, nauta-, sisäelin, toipilasruoka-, puuro-, leipomus-, koulutusmakupala-, kakku- ja lohturuokaosastot.

Julkaistu 2015, 168 sivua, kustantanut Docendo.

PS. Kyllä muuten tunnistin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti