lauantai 13. kesäkuuta 2009

Koiran kokoinen kesä

kirjoittanut Helena MeripaasiNyt tartun tähän omaan lempinuortenkirjasarjaani ja esittelen kaikki osat. Sarja kertoo omasta koirasta haaveilevasta Ullasta, joka sitten saakin itselleen ikioman belgianpaimenkoira groenendaelin, Daran. Koiran omistamisen myötä hän tutustuu toisiin koiraihmisiin ja ystävystyy hiukan erikoisen Kissen kanssa. Kisse on Ullaa kokeneempi koiraharrastaja ja tietää paljon koirien kouluttamisesta. Kisseltä Ulla oppii monenlaista koira-asiaa, ja elämän muitakin koukeroita tytöt käyvät yhdessä läpi.

Ensimmäisessä osassa Koiran kokoinen kesä 12-vuotiaan Ullan pitkäaikainen toive toteutuu: hän saa oman koiran! Belgianpaimenkoira ei kuitenkaan ole helppo rotu nuoren tytön ensimmäiseksi koiraksi, ja aran koiran ohjastaminen on vaikeaa. Äitikin alkaa jo katua lupaustaan koirasta, mutta Ulla ei anna periksi.

Helena Meripaasilla on vankka koiratietämys ja sen ohella kyky kirjoittaa mukaansatempaavaa tekstiä. Ei ole ihme, että tämä sarja on julkaistu sekä kovakantisina kirjoina että pokkareina. Nämä kirjat kertovat todellisesta elämästä koirien kanssa aidosti ja osaavasti. Suosittelen kaikille koirien ystäville!

Ensimmäinen painos 2000 (ylempi kansikuva), 176 sivua, kustantaja Otava.
Pokkarina vuonna 2007 (alempi kansikuva), 176 sivua, kustantaja Otava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti