sunnuntai 28. elokuuta 2011

Maailman koirat ihmisen ystävinä ja apureina

Tämä kirja on koirafriikin unelma kertoessaan erilaisten koirarotujen taustoista ja työskentelystä. Mukaan on päässyt 17 rotua, myös lappalaiskoirat. Pohjoismaat ovat esillä myös islanninlammaskoiran ja lunnikoiran kautta. Meille eksoottisempia ovat laulava uudenguineankoira ja phu quocinkoira.

Lue tämä kirja tietääksesi mikä koira suojelee pingviinejä, mikä tanssii karhujen kanssa ja mikä toimii jäänmurtajana – kaikki nämä maailman ympäri kootut tarinat ovat mielenkiintoisia. Kirja tarjoaa uusia rooleja ihmisen parhaalle apurille perinteisten työkoiriksi miellettyjen virkakoirien ja paimenkoirien rinnalle. Ja saa ehkä sinutkin katsomaan omaa koiraasi avarammin silmin.

Runsas värikuvitus ja esitellyn työkoiran kotipaikan sijoittaminen kartalle antaa lisää tietoa. Monet haastatellut koiranomistajat ja koiraharrastajat antavat oman monipuolisen värinsä kerrontaan omien kokemustensa kautta.

Kirjan lopussa on myös lyhyet rotuesittelyt ja nettilinkkejä rotujen pariin. Vielä pieni varoitus: aloita tämä kirja vasta, kun sinulla on aikaa – et kuitenkaan malta jättää ensimmäistä tarinaa kesken ja ahmimatta toista heti perään.

Ilmestynyt 2011, 176 sivua, kustantaja Tammi. Suomentanut Jorma Keskitalo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti