lauantai 16. kesäkuuta 2012

Agility

kirjoittaneet Viviane Theby & Michaela Hares

Alkeista huippusuoritukseen Uusin tulokas agilitykirjojen joukossa on juuri ilmestynyt. Kirja antaa monipuolisesti vaihtoehtoisia ohjeita esteiden opettamiseen. Kirjassa ohjataan rakentamaan pieniä ratoja, ja kerrotaan miten kiinnittää huomiota myös ohjaamistekniikkaan.

Kilpailemisesta kertovan luvun jälkeen tutustutaan agilitykoiran terveydenhuoltoon ja kunnon rakentamiseen. Mukana vilahtaa myös rallytoko ja agitoko, joista jälkimmäisellä tarkoitetaan agilityn ja tokon risteytystä, jota ei pidä sekoittaa meillä harrastettavaan lajiin nimeltään tokoagi. Lopussa on vielä vinkkejä pentuagilityyn, siihen miten voit valmentaa pentua pienestä pitäen tulevaksi agilitytähdeksi.

Tämä vaikuttaa mukavalta agilityoppaalta - itse en ole viimeisenä vuosikymmenenä enää lajia harrastanut, koska laji on mennyt tehokkaasti huippu-urheilun suuntaan, eikä kutsu minunlaistani pyöreähköä tätiä. Kirja kuitenkin kertoo asioista perusteellisesti ja havainnollisesti. Lajista kiinnostuneiden kannattaa tutustua tähän kirjaan.

Ilmestynyt 2012, 126 sivua, kustantaja Karisto, suomentanut Tuula Syvänperä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti