perjantai 6. kesäkuuta 2014

Rally-Toko - Harrastajan opas - Säännöt ja kilpailuohjeet käytännössä

kirjoittanut Krista Karhu

Rally-Toko on uusin virallinen koiraharrastuslaji, ja nyt siitä on jo kirjoitettu opaskirja. Runsas kuvitus tekee oppaan helposti omaksuttavaksi ja A4-koko tuo oikeutta varsinkin kylttiselosteisiin ja selityksiin.

Rally on todella monipuolinen laji, josta johtuen tehtviä on paljon. Jokaista kylttiä ei kannata opettaa koiralle erikseen. Kirjoittaja on tästä syystä niputtanut muutamia perustehtäviä, esimerksiksi vauhdinmuutokset, asennot, erilaiset käännökset, peruuttamistehtävät, puolenvaihdot ja käytösruutu.

Kirjassa esitetään miten kukin tehtävä tehdään optimaalisen kilpailusuorituksen aikaansaamiseksi. Lisäksi kerrotaan rataantutustumisesta, koirakon suorituspaikasta ja koska tehtävä kannattaa uusia sekä mitä vaikutusta on ohjaajan toiminnalla ja mitä koiran.

Oppaassa selvitetään arvostelukohteita, hylkääviä virheitä ja virhetyyppejä. Luokkakohtaiset ohjeet on niputettu kahteen osaan: alo ja avo sekä voi ja mes. Vaikka aiheena on säännöt, kirja on mukaansatempaavaa kuten rally lajinakin.

Kirjoittaja on rally-tokon ylituomari ja harrastanut rallya pitkäänsekä kilpailjana että opettajana.

Ilmestynyt 2014, 52 sivua, kustantaja Koirakoutsi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti