tiistai 5. heinäkuuta 2016

Koiran elämää ja kissanpäiviä Brysselissä

kirjoittanut Merja Rehn

Jo kirjaa aloittaessani arvasin, ettei kyseessä olisi koiraromaani (oman määritelmäni mukaan), mutta pitihän asia varmistaa. Kirjassa Olli Rehnin puoliso Merja Rehn kertoo asenteistaan ja elämästään Brysselissä ja vähän Suomessakin. Ja shoppailu- ja ruokailupaikoista Brysselin suunnalla.

Ei ollut kovin kiinnostava kirja, enimmäkseen Rehnien ja muutaman muun politiikassa pyörijän tekemien ratkaisujen perustelua ja pönkittämistä. Ja selittelyä siitä, että Belgiassa asuttaessa kotiäitinä toimiva Merja Rehn on oikeutettu olemaan kotiäitinä. Ihmettelen, että moinen kirja on edes julkaistu, sehän on pelkkää kirjoittajan oman, heikon egon tehostamista.

Yhdessä luvussa tosin kerrotaan äidin ja tyttären projektista hankkia taloon pitkäkarvainen mäyräkoira, joka sitten hurmaa myös isän. Koiran kokoluokka ei käy jutusta ilmi. Tai kirjanimi taidettiin mainita, eli olisi sen rodun jalostustietokannasta saanut kaivettua, mutta eipä jaksanut kiinnostaa. Koirasta kun ei kerrottu juuri muuta kuin että se saa nukkua omistajapariskunnan sängyssä.

Näillä eväillä kirja ei päädy koiraromaanien joukkoon koirakirjatietokannassani, mutta ilmeisesti kyse onkin "koiranelämän" viettämisestä, ei koiran elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti