keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Aloittavan koirankasvattajan opas

kirjoittanut Katja PiiroinenTämä opas täyttää ”markkinaraon” (vastaavia kirjojahan ei suomeksi juuri ole) kertomalla perusteellisesti siitä, mitä koiran kasvattaminen tarkoittaa. Ensimmäiset sata sivua keskittyvät siihen mitä pitää ottaa huomioon ennen kasvattajaksi ryhtymistä sekä ensimmäisen pentueen kanssa astutuksessa, synnytyksessä ja alle luovutusikäisten pentujen hoidossa.

Kirja muistuttaa myös siitä, että kasvattajan vastuu ei lopu siihen kun pennut lähtevät uusiin koteihinsa, vaan kasvattajan pitää tarvittaessa tukea ja opastaa pennun omistajia pennun vanhuuteen saakka. Kirjan loppuosassa on yksitoista pentuetarinaa sekä sanastoa. Kirja perustuu paljolti kokeneiden kasvattajien kertomuksiin.

Ulkoasultaan kirja on melko ilmeetön. Kuvia on vähän eivätkä ne aina liity mitenkään viereiseen tekstiin. Asiapuoli kuitenkin on erittäin kohdallaan. Jokaisen kasvatustyöstä haaveilevan kannattaa lukea tämä kirja ajatuksella ennen hommaan ryhtymistä. Koirankasvattaminen ei todellakaan ole sitä, että annetaan naapurin mopen hoitaa hommat ja kerätään rahat pois pennunostajilta!

Ilmestynyt 2009, 134 sivua, kustantaja Ilias.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti