sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Koirani tarinaTämä osin itse täytettävä kirja antaa tietoa pennun hankinnasta ja opastaa elämään sen kanssa. Kirjan osiot ovat: valmisteluja, sinun pentusi, uusia temppuja, eläinlääkärillä, jalostaminen, matkoilla ja lomilla sekä koiran elämää. Kirja antaa tietoa eri osa-alueilta ja siihen voi tehdä muistiinpanoja omasta koirastaan. Kierreselkämys antaa tilaa pujottaa materiaalia kirjan säilytystaskuihin ja omille merkinnöille on varattu omat paikkansa joka osiossa.

Tekstiä täydentävät sitaatit tunnettujen henkilöiden koiria koskevista ajatuksista. Kannen ympärille pujotettava kuminauha takaa kirjan välissä olevien muistojen tallessa pysymisen. Ulkoasu on rauhallinen pastellisävyineen ja kuvitusta on paljon.

Suomennoksessa olisi voitu kiinnittää enemmän huomiota Suomen oloihin sovittamiseen ja koirasanaston oikeellisuuteen.

Arvostelin tämän kirjan sen ilmestyessä Koirafanitus-lehteen ja tapani mukaan lähetin lehden kustantajalle kiitoksena arvostelukappaleesta. Paletilla oltiin valveutuneita ja pyydettiin faktaa suomennoksen virheellisyyteen liittyen. Edellinen kappale oli arvostelussani, ja se loppujen lopuksi oli aika lievästi ilmaistu, sillä kirjan sisältö oli paikoin säälittävä. Tein heille listauksen kirjan suomennoksen parannuksista sivu sivulta. Pitäisikin käydä jossakin kirjakaupassa katsomassa, onko korjaukseni huomioitu myöhemmässä painoksessa. Ainakin sain kiitokset kommenteistani ja vastauksen, että teoksen kääntäjä ei ollut koiraihminen. (Miksi harrastusta tuntematon kääntää erikoissanastoa vaativan teoksen?!) Suomentajan nimeä ei ole mainittu teoksen tiedoissa. Ehkä kääntäjä halusikin niin, koska oli havainnut oman tietämättömyytensä alan sanastosta.

Ilmestynyt 2010, 144 sivua, kustantaja Paletti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti