sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Koirat - Suuri julistepuuhakirja

Tämä kirja on todella nimensä veroinen eli suuri, sillä sen korkeus on 33 senttiä. Paksuus ei kylläkään suuri-sanan vaatimuksia täytä. Kyseessä on perheen pienimmille tarkoitettu kuva- ja puuhakirja. Mukana on 30 julistetta, joiden kääntöpuolella on puuhasteltavaa.
Julistekuvat ovat kauniita, mutta ne eivät kaikin osin vastaa suomalaisia rotumääritelmiä. Kaikkia rotuja ei nimittäin edes tunnista mainitun nimisiksi. Puuhastelun osalta kirja on ok, mutta koiratiedon puolesta en voi suositella.
Henkilökohtaisena mielipiteenäni kommentoin, että kustantamoissa pitäisi olla ainakin sen verran asiantuntemusta, että kääntäjäksi otettaisiin koira-asioita tunteva henkilö ja alkuperäisen kustantajan kanssa sovittaisiin, että kirjan saa sovittaa paikallisiin oloihin. Nähdäkseni, jos kummatkin vaatimukset eivät täyty, ei kirjaa kannata ottaa julkaisuohjelmaan. Tai tuotetaan tämän teoksen tyyppistä huuhaata, joka luultavasti ei myynniltään vastaa kustantamon odotuksia. Ja sitten sanotaan, että kumma, kun koirakirjojen kustantaminen ei kannata.

Ilmestynyt 2010, 32 lehteä, www.kids.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti