tiistai 6. heinäkuuta 2010

Koirakoulu - Talon tavoille 7 päivässä

kirjoittanut Shirlee KalstoneJo kirjan kansi tuo mieleen jenkkimeiningin, ja pettyä ei tarvitse; simsalabim näillä opeilla opetat koiran hetkessä siistiksi, helpoksi ja huushollissa huomaamattomaksi. Silloinhan koira on parhaimmillaan, kun sitä ei tarvitse juuri huomioida!

Sisäsiisteyskasvatukseen paneudeutaan perusteellisesti, eikä kirja juuri muusta kerrokaan. Omistaja voi valita opettaako koiran tekemään tarpeensa ulos vaiko sisälle. Jos omistaja valitsee niin työlään vaihtoehdon kuin ulos opettamisen, koiraa ei saa seitsemän päivän koulutusjakson aikana käyttää ulkona kuin tarpeillaan. Kaikkinainen huviretkeily on kielletty. Sisällä koira pysyy siistinä, kun sille rajataan riittävän pieni oleskelualue, jopa 60 cm x 90 cm voi olla sopiva...

Siis ihan totta, edellä mainittua opastusta kirja jakaa!!

Ulkoasu on vähän kulahtaneen oloinen, kuvat (kokonaista 15 kpl koko kirjassa) ovat muutamasta eri koirasta eivätkä juuri liity tekstiin. Iso teksti on nopealukuista, mutta perinteinen kaikkisamaanmuottiin -asettelu on tylsä.

Suosittelen käytettäväksi ainoastaan viihdelukemistokna hyvien naurujen irrotteluun, ei opaskirjana. Sillä en kerta kaikkiaan pysty laittamaan tämän kirjan tunnisteisiin sanaa tietokirja, vaan luokittelen pelkästään vitsiosastolle.

Ilmestynyt 2009, 97 sivua, kustantaja Readme.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti