keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kodin eläinlääkeopas


Kodin eläinlääkeopas on Lääketietokeskuksen julkaisema vankka tietoteos. Se listaa yksityiskohtaisin tiedoin maassamme käytettävät sekä resepti- että  vapaankaupan lääkkeet koirille, kissoille, freteille, kaneille, hevosille, sioille ja naudoille. Mainio lisä ovat symbolit, jotka kertovat voiko lääkkeen jakaa osin tai murskata ja onko sen käytössä huomioitava varoaika.

Lääkkeet on jaoteltu käyttötarkoituksen mukaan. Lastenkirjamaisen kannen ei pidä antaa hämätä – tämä kirja on vankkaa asiatietoa
kannesta kanteen. Ensin ehkä tuntuu, että lääkkeiden käyttötarkoituksia, valmistetietoja ja annostuksia sisältävä kirja kuuluu ennemminkin eläinlääkärin kuin koiranomistajan kirjahyllyyn. Teoksessa on kuitenkin todella monipuolisesti muutakin tietoa lääkkeiden käytöstä ja käteviä vinkkejä lääkintään ja lääkkeiden säilytykseen liittyen. Mukana ovat mm. madotukset, rokotusmääräykset, antidoping, hammashoito ja kivun oireiden havaitseminen.

Kirjan vinkeistä jokaisen kannattaa ottaa käyttöön koiran lääkekortti, johon merkitään kaikki lääkitys- ja rokotusasiat. Sen löydät netistä www.lääkekortti.fi ihan ä-kirjainten kera. Sivustolta voit myös tilata Kodin eläinlääkeoppaan.

Ilmestynyt 2011, 211 sivua. Lääketietokeskus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti