torstai 29. joulukuuta 2011

Topi karkuteillä

kirjoittanut Anne Seppälä

Koirakaverit-sarja on edennyt jo neljänteen osaansa. Kirja jatkaa aikaisempien osien linjoilla: nuoret kulkevat porukassa, nahistelevat ja ihastuvat, ja erinäinen määrä enemmän tai vähemmän huolella hoidettuja lemmikkejä seuraa kuvioissa mukana.

Päähenkilö Siru joutuu kokemaan lähes jokaisen koiranomistajan kohdalle osuvan asian: koiransa karkaamisen. Toisaalta onko ihme, että koira lähtee, kun se päästetään itsekseen aitaamattomalle pihalle ja pidetään vapaana lenkillä ampumaradan vierellä? Ehkä lukija oppii omaa koiranpitoaan varten tästä jotakin...

En ole oikein koskaan tykännyt tästä sarjasta koiratiedon osalta. Kirjoittajan koiratietous nimittäin paistaa läpi, ja tietous on hataraa. Jotenkin koen, että lapsille kirjoitetussa kirjassa pitäisi kertoa vastuuntuntoisesta ja samaistumisen arvoisesta koiranpidosta.

Koirakaverit-sarjaan kuuluvat seuraavat tätä osaa aikaisemmin ilmestyneet kirjat: Topi saa uuden kodin, Topi löytöretkillä ja Topin talvipuuhia. Myöhemmin on ilmestynyt Topi ja Rasseli.

Ilmestynyt 2011, 127 sivua, kustantaja Karisto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti