sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Muotovaliot - Neulo oma koira

kirjoittaneet Sally Muir & Joanna Osborne

Koiria ja neulomista harrastaville tämä kirja on ihan must. Eikä tarvitse olla mikään kirjoneule-ekspertti tehdäkseen ihanan koiran ohjeen mukaan. Ohjeiden koirista on saatu todellisia rotunsa muotovalioita, joten jokaisella rupeavat puikot heilumaan. Ja jos itse et usko onnistuvasi, niin hanki tämä kirja äidillesi joululahjaksi!

Kirjasta löytyy kahdenkymmenenviiden eri rotuisen koiran neulomisohje. Koirista tulee noin kymmenen sentin korkuisia. Langan väriä muuttamalla voit halutessasi muokata ohjeesta aivan oman koirasi näköisen.

Kirja esittelee rodut roturyhmittäin, joskaan jako ei ole sen paremmin kirjan alkuperämaan USA:n kummankaan kennelliiton kuin Suomenkaan kennelliiton mukainen. Mutta menköön komiikkana, että ajokoirien ryhmässä on vain yksi ajava rotu, seurakoirissa on mm. ”dalmatialainen” ja kääpiösnautseri, ja palvelus- ja paimenkoiriin kuuluu mm. siperianhusky.

Kirjassa on hyvä kuvitus, joka esittelee neulekoirien yksityiskohtia. Kunhan olet neulonut itsellesi kaikki kirjan koirat, oletkin sellainen ekspertti, että osaat kehitellä näiden perusteella uusien rotujen ohjeita. Vaikka uuden suunnittelu ei ehkä ihan niin helppoa olekaan kuin kirjan esipuhe sanoo: kirjassa esitellystä ”ruskeasta labradorinnoutajasta saat kultaisennoutajan langan väriä vaihtamalla” – luulisi, että siitä tulee silloin keltainen labradorinnoutaja, ja vasta turkinpidennys muuttaa sen kultsuksi...

Ilmestynyt 2011, 176 sivua, kustantanut Karisto, suomentanut Kati Lampela.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti