perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kuinka pikku Täplästä tuli ISO KOIRA

kirjoittanut Hellevi Salminen, kuvittanut Erika Kallasmaa

Täplän kasvamista seuraava kirja on perheen nuorille lukijoille suunnattu teos. Siitä huolimatta isompienkin kannattaa lukea tämä hellyyttävä tarina pienestä tiibetinterrieristä, joka ison rotutoverinsa kanssa muuttaa maalta kaupunkiin. Sillä harvoin tapaa romaania, jossa todella osataan asettua koiran näkökulmaan tällä näin aidosti.

Kirja kertoo osuvasti muun muassa kuinka koirat joutuvat vaihtamaan metsässä juoksemisen ”ihmisen vapauteen” eli koira-aitauksn rajatulla alueella juoksemiseen. Mukana on myös tummia sävyjä siitä, miten koira vaistoaa toisen koiran sairastamien jo kauan ennen ihmisiä.

Tämä on erittäin uskottava tarina, ja tykkäsin lukea. Taidan olla tulossa lapseksi jälleen, kun tällaisen hyvän pienen kirjan nautiskeleminen aamupalaksi on iso ilo. No, lapsena en varmaankaan olisi lukenut tällaista yhdeltä istumalta.

Useimpien romaanien kohdalla en ole tägännyt rotujen nimiä mukaan, kun en ole arvioinut teoksen jakavan minkäänlaista rotutietoa. Kuitenkin tällainen kirja, jossa rodunomaisuus tulee selvästi esille ansaitsee tulla listatuksi myös rodun kohdalle.

Ilmestynyt 2012, 96 sivua, kustantaja Otava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti