tiistai 4. syyskuuta 2012

Häntäkarvan varassa

kirjoittanut Spencer Quinn

Tässä tulee Nuuskijatutkimuksia 2! Luvassa on uudet seikkailut ykkösosasta tutulle etsiväkaksikolle. Chet-koira on jälleen omistajaansa yksityisetsivä Bernietä tarkkavainuisempi. Vaikka kirjan edetessä tuntuu, ettei kumpikaan ole aivan kartalla siitä, mitä he oikeasti tekevät arvokkaan Princess-koiran ja tämän emännän henkivartijoina, niin loppu on silti onnellinen: hurjan seikkailun jälkeen Princess pääsee näyttelykehään voittamaan.

Koiramainen kohellus viihdyttää aikuisia lukijoita, ja jättää odottamaan seuraavaa osaa. Mutta jälkikäteen täydennän tänne, että eipä ole sarjan seuraavia osia suomennettu. Sääli. Pitää varmaan tilata jenkeistä alkukielisinä. Ei sellainen kielikylpy taidoille haitaksi olisi.

Ilmestynyt 2012, 363 sivua, kustantaja WSOY, suomentanut Aila Herronen.


Tässähän näitä olisi (päivitetty joulukuussa 2016 väärään järjestykseen; alkupään osien kansikuvissa Chetillä on tummat korvat, ja voisinkin hollanninpaimenkoiran omistajana luulla Chetiä holskuksi. Sittemmin tarinassa lienee tapahtunut jotakin, kun koiran korva valkaistuu. Tosin jo ensimmäisessä osassa on käynyt ilmi, että Chet on bordercollie):Ei kommentteja:

Lähetä kommentti