perjantai 31. elokuuta 2012

Topi ja Rasseli

kirjoittanut Anne Seppälä

Tämä on Koirakaverit-sarjan viides ja viimeiseksi jäänyt osa. Siinä Topin perheen naapuriin otettu löytökoira Rasseli syö sopimattomia ja joutuu leikkauspöydälle. Sitten ilmaantuu löytökoiratarhasta otetun Rasselin entinen omistaja paikalle vaatimaan koiraansa takaisin. Ja siitä seuraakin melkoinen jännitys/kammotustapaus...

Kirjailija pyrkii herättelemään lukijoitaan kirjansa henkilöitä parempaan koiranpitoon antamalla päähenkilönsä Sirun hoitaa Topia melko huolettomasti. Koira päästetään karkuretkistään huolimatta kotipihalta vapaaksi vaeltelemaan omia aikoja naapuritonteilla, ja lenkilläkin kouluttamaton koira on yleensä irrallaan. Ei siis ole ihme, jos ongelmia tulee. Oppia tällaisesta vastuuttomasta koiranpidosta ei todellakaan kannata ottaa.

Koirakaverit-sarjaa lukee kevyenä välipalana, jossa ei juuri mitään opittavaa koirista ole, mutta kulmakunnan lasten ystävyyssuhteita lukija voi paikoin jopa kadehtia.

Koirakaverit -sarjassa on ilmestynyt kaikkiaan viisi osaa: Topi saa uuden kodin, Topi löytöretkillä, Topin talvipuuhia, Topi karkuteillä ja Topi ja Rasseli.

Ilmestynyt 2012, 109 sivua, kustantaja Karisto.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti