sunnuntai 31. elokuuta 2014

Koirat - Hauska tarrakirja

Kansikuvan perusteella tätä kirjaa luulisi perheen pienimpien tarrojenliimausvihkoseksi, Kirja kuitenkin avautuu olemaan astetta hauskempi tuttavuus. Siinä esitellään kukin rotu muutamalla sanalla, ja viereen on varattu tila merkitä missä ja milloin kyseisen rodun edustaja on bongattu.

Koirarodut on pisteytetty niiden harvinaisuuden mukaan 10-60 pisteen arvoisiksi. Kaikki kirjassa mainitut rodut bongaamalla saa kerättyä täydet 3220 pistettä.

Valitettavasti jälleen törmäsin kirjaan, jolla on ollut liian kiire (ajan tai rahan suhteen) markkinoille ilman, että sitä on vaivauduttu sopeuttamaan Suomen oloihin. Sillä esimerkiksi suomenpystykorvan bongaamisesta saa 50 pistettä ja englanninvinttikoirasta 10 pistettä, kun ensinmainittu on maamme 16. suosituin rotu ja jälkimmäinen sijalla 175. Anatolianpaimenkoiran tai hamiltoninajokoiran elävänä näkemisen antamien 60 pisteen saavuttaminen puolestaan on melko mahdotonta, koska kumpaakaan rotua ei ole rekisteröity ainuttakaan yksilöä Suomeen, ainakaan tämän kirjan julkaisuvuoteen mennessä.

Ilmestynyt 2014, 24 sivua + 2 tarra-arkkia, kustantaja Readme, suomentanut Nina Mäki-Kihniä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti