maanantai 15. syyskuuta 2014

Koiranpennut - Sopivan rodun valinta ja kasvatus

kirjoittanut Sanna Karppinen

Oman rodun valitseminen on vaativa tehtävä, ja sen onnistumiseksi kannattaa lukea koirakirjoja ja tavata koiraihmisiä. Tämä kirja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen teos ennen koiranpennun hankintaa.

Kaikista roduista kerrotaan seuraavat: kasvu&kehitys, turkin hoito, ruokailutavat, liikunnantarve, terveys ja ihanneperhe sekä niiden taipumuksista ovatko ne harrastus-, metsästys-, työ- ja käyttökoiria tai seurakoiria. Lisäksi mainitaan asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon rodun yhteydessä, kuten kerrotaan koiran koko aikuisena ja lisätiedon etsimiseksi rodun virallisen yhdistyksen nimi (joskin kaikkia kutsutaan rotujärjestöiksi, mitä kaikki eivät Kennelliiton ääntäjen mukaan ole, kun pienemmät ovat rotua harrastavia yhdistyksiä.)

Tämä rotuopas on kuvitettu pelkkiä pentuvalokuvia käyttäen ja kustakin rodusta on vain yksi kuva. Kaikki kuvat eivät ole kotimaisia, ja joissakin roduissa koira ei täysin vaikuta kyseisen rotuiselta meillä hyväksytyn rotumääritelmän valossa katsottuna.

Siitä voidaan sitten olla useampaa mieltä, että onko eettisesti miellyttävää "mainostaa" rotuja hellyyttävillä pentukuvilla.

Ilmestynyt 2014, 224 sivua, kustantaja Otava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti