keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Koirakurssi - Hyvin käyttäytyvä lemmikki vain 21 päivässä!

kirjoittanut Karen Wild


Hohhoijaa, taas sitä jenkkihömpötystä ja taikatemppuja. Oletin. Mutta ilokseni olin väärässä. Ensinnäkin teos on brittiläinen ja toisekseen se ei lupaa, että koirasi on täysoppinut kolmessa viikossa. Itse asiassa kirja ei lupaa mitään, sillä heti alussa on vastuuvapauslauseke: "Kirjan neuvot on tarkoitettu vain suuntaa antaviksi. Ne eivät välttämättä sovi juuri tiettyyn yksittäistapaukseen eivätkä korvaa eläinlääkärin antamia ohjeita tai neuvoja."

Kirjassa on kolmen viikon treeniohjelma perusasioiden ja joidenkin temppujen opettamiseen pennulle. Tietenkin vanhemmankin koiran kanssa voi edetä näillä ohjeilla, mutta pentu, joka ei vielä osaa mitään tarvitsee jokaisen treenipäivän tehtävät.

Kirjassa neuvottu kouluttaminen perustuu nameilla houkutteluun ja oikea-aikaiseen palkitsemiseen. Ei ehkä ihan myötäile uusimpia kukkahattutytteleiden koulutusmenetelmia, mutta on aika varma tapa saada tuloksia nopeasti.

Säälittävän vähän tuntuu maailmassa olevan koiravalokuvia. Sillä tässä kirjassa pisti heti ensi selaamalla silmään sama kuva, jota on käytetty (saman suomalaisen kustantajan) kirjan Superkoira kannessa. Kirjalla on myös sisarteos kissojen kouluttamisesta.Ilmestynyt 2015, 96 sivua, kustantaja Readme, suomentanut Eeva Mäkelä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti