torstai 9. toukokuuta 2013

Koirat - rodut ja hoito

David AldertonTämä kirja on jo monia koiratietokirjoja tehneen brittiläisen eläinlääkärin teos. Yleiskirjaksi
teos on hyvä, sillä se ei pyrikään kertomaan kaikista koiraroduista kaikkea, vaikka esitteleekin sanoin ja kuvin yli 350 koirarotua. Mukana on myös erinäinen määrä meillä ei-virallisia rotuja, joista kerrotaan minkä maan kennelliitossa ne on hyväksytty. Rotuesittelyjen teksteissä sallitut värit ovat toisinaan erit kuin vieressä olevissa kuvissa - teksti on useimmiten oikeammassa. Myöskään kaikki säkäkorkeudet eivät sentilleen täsmää Suomessa käytettyihin FCI:n rotumääritelmiin, mutta pitää muistaa, että kirja on lähtöisin Iso-Britanniasta, joka ei ole FCI-maa.

Koirarotujen historiaa ja koiran hoitoa käydään läpi yhtä ytimekkäästi kuin rotujakin. Neljäsosa sisällöstä on yleistietoa koirista, ja loppu rotuesittelyjä - ikioman roturyhmäjaottelun mukaisesti.

Tämä on erinomainen perusteos koiriin tutustumiseen. Kirjassa on upea kuvitus ja erinomaisen vaihteleva taitto. Suomentajana on vankan koiratietämyksen omaava Paula Heikkinen-Lehkonen, joka on sekä koirankasvattaja että kaikkien rotujen ulkomuototuomari.

Ilmestynyt 2009, 384 sivua, kustantaja Parragon. Saman teoksen on vuonna 2013 julkaissut myös Gummerus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti