sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Jesse aavekoira

kirjoittaneet Merja ja Marvi Jalo

Jenna ja Hannele ovat matkallaan Britanniassa ja pääsevät kyläilemään Skotlantiin Arlingtonin linnaan, jossa elää legenda tornihuoneeseen elävänä muuratusta epämuodostuneesta koirasta, jonka nyyhkytys linnassa edelleen kuuluu. Tytöt joutuvat melkoiseen seikkailuun kummituksen tarinan todenperäisyyttä tutkiessaan. Yllättäen Jennassa ilmenee pelkurin oireita, mitä en muista aiemmista osista. 
Kirjaa on selvästikin pidennetty kertomalla juonen kannalta turhia juttuja, kuten linnan portaikon laskemista paksulla patjalla. Mutta kyllä jännitystäkin on ihan riittävästi. Ihmettelen, miksi aina luen tämän sarjan uudet osat, vaikka en pidäkään näitä koirakirjoina, koska ei niissä mitään varsinaista koiratietoutta ole. Mutta kevyt parissa tunnissa luettava kirja on aina hauska. Ja ehkä jonakin päivänä itsekin kirjoitan taas nuortenkirjoja.

Ilmestynyt 2016, kustantaja WSOY, 131 sivua.1 kommentti:

 1. Kyllä minä nyt mieleni pahotin ku Jessee piti mennä lyttäämään :( Tietty jokaisella on oma mielipiteensä ja oikeus siihen. Onhan Jennassa ollut pelkurin piirteitä! Ehkä et sitä muista koska tekstisi perusteella et ole Jessefani.Mikä on surullista sillä Jesseä lukevat kaikki pojatkin. Jennahan pelkää esim. Jessen entistä omistajaa Matsia!
  Eijei kirjassa ei ole ollenkaan turhia juonenkäänteitä vaan juuri sopivia. Sitä paitsi moni Jessefani on nimenomaan halunnut huumoriakin kirjaan. Sitä paitsi Jesset on miedompia kun esim. Nummelat(sama tekijä)
  Kyllähän Jesseistä oppii valtavasti koiristakin,elämästä ja ystävyydestä.
  Kyllä oi kyllä Jesset kuuluvat koirakirjojen parhaimmistoon!
  Meitä Jesse ``Jessuli`` faneja on monia. tutustu vaikka Jessemurre.suntuubi.com ja sieltä foorumiin näet miten paljon me Jessulifanit kirjotamme kaikkea Jessestä! Lue myös vieraskirjaa moni meistä on pettynyt kun Jessejä tulee nyt vaan 1 vuodessa :(

  VastaaPoista